NÚwegein

De enige 100% onafhankelijke partij in Nieuwegein

Interview Marjory van Son

Wie ben je?

Marjory van Son, 64 jaar, getrouwd en moeder van 3 volwassen kinderen en eentje op een wolk. 
Ik ben geboren in Breda en heb een poos in Zweden gewoond. In 1968 ben ik in Breda terug gekomen.
Mijn opleiding heb ik gehad op de Pedagische Academie, en heb daarna als directie-secretaresse gewerkt tot we kinderen kregen.

Sinds een paar jaar studeer ik Spaans. In 1979 verhuisden we naar Nieuwegein en heb ik de gemeente helemaal opgebouwd zien worden.
Toen de jongste naar school ging ben ik bij Felicitas gaan werken als trainer en begeleider van 20 hostesses. Tevens was ik werkzaam in buurthuizen en zat, als bestuurslid ook in ouderraden en verschillende commissies.

Erg dankbaar ben ik voor het feit dat ik vrienden op hun ziekbed tijdens hun allerlaatste reis heb mogen begeleiden.
Hoe zie je jezelf?
Als een sociaal dier, dat mensen graag helpt waar het kan. Vrolijk, optimistisch en positief ingesteld. Ik ben zeer geïnteresseerd in anderen en probeer voor hen de wereld mooier te maken. Dat gaat mij goed af omdat ik mijn eigen balans heb gevonden.
Welke muziek zit er in je autoradio?
Ik ben heel breed georiënteerd. Van Nederlandstalig tot Charles Aznavour, van Michael Bubblé tot Il Divo. Op zijn tijd vind ik Bach ook erg aangenaam en natuurlijk Spaanse muziek. Zelf heb ik 40 jaar bij verschillende koren gezongen en gitaar gespeeld; altijd met erg veel plezier en enthousiasme.
Welk boek ligt er op je nachtkastje?
Momenteel een boek van Loes van Loon ; 'Wij zijn allen op weg naar de Vervolmaking'.
Waar maak je je zorgen om?
Ik maak me momenteel erg veel zorgen om de ouderen onder ons. Nu veel verzorgingstehuizen moeten sluiten ben ik erg bang dat deze mensen nóg verder vereenzamen. Onze huizen zijn er niet op ingericht om ouders in huis te nemen. En ik vind het allemaal ook veel te lichtzinnig bedacht. Mantelzorgen is mooi, en zal ik altijd blijven steunen, maar niet onder alle omstandigheden bv. als je ouders 80 km verderop wonen en je enig kind bent. We leven in een maatschappij waarin te veel mensen op zichzelf gericht zijn zonder veel aandacht voor zijn medemens of omgeving.
Daar moet een flinke omslag in denken gaan plaatsvinden. 
Wie is je grootste voorbeeld?
Mijn grootste voorbeeld is de Dalai Lama. Een mooi en spiitueel mens. Een van zijn quotes die ik aan wil halen is: "Een mens kan in zijn eentje niet overleven, hij heeft de nabijheid van anderen nodig". En zo is het. We kunnen mooie dingen samen voor elkaar krijgen ook door het beste uit onszelf en elkaar te halen.
Waar geloof je in?
Ik geloof dat wij deel zijn van een groter geheel en dat alles een reden heeft. 'Gedachten zijn krachten'
Waarom ben je politiek actief geworden?
Ik volg de landelijke politiek al mijn hele leven en sinds ik in Nieuwegein woon ook de plaatselijke politiek. Omdat ik nu meer vrije tijd heb wil ik me inzetten voor de leefbaarheid van onze gemeente. Ik heb gezien hoe deze gemeente is veranderd ten goede van de burgers, maar er is ook veel mis. Ik kan dat dan wel overal gaan roepen, maar beter is om het aan te pakken.....dan kan ik het misschien ook ten goede veranderen.
Ik volg Stadspartij Núwegein al een hele poos en ik heb gezien hoeveel ze in de afgelopen jaren al voor elkaar hebben gekregen voor de Nieuwegeiners. Daarom is dat de partij waarvoor ik heb gekozen om mij bij aan te sluiten. De inwoner staat centraal en dat spreekt me erg aan. U kunt ons altijd aanspreken als u vragen of opmerkingen heeft, of als u ergens mee zit.
Wat is je grootste nachtmerrie?
Ik vind een veilige leefomgeving uitermate belangrijk. Dat het criminaliteitscijfer alleen maar omhoog vliegt in Nieuwegein vanwege allerlei ontwikkelingen baart mij veel zorgen.
Met wie zou je graag een goed gesprek willen hebben?
Als het iemand moet zijn die nog onder ons is, dan zou mijn keus op de Dalai Lama vallen.
Wat is je droom voor de toekomst?

Een harmonieuze Nieuwegeinse samenleving waar een ieder zich kan ontplooien en men oog heeft voor elkanders behoeften.

Marjory Van Son